Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Autoritățile rămîn a fi concentrate pe asigurarea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului

25 oct. 2022,, 07:14   Politică
1849 0

Secretarul de stat Vladimir Cuc a avut o întrevedere cu delegația Președinției poloneze a OSCE condusă de reprezentantul special, ambasadorul Thomas Mayr-Harting. În cadrul discuției, oficialii au efectuat un schimb de opinii despre ultimele evoluții din procesul de reglementare transnistreană. A fost discutată agenda contactelor cu Președinția OSCE pînă la sfîrșitul anului.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a subliniat că autoritățile țării noastre rămîn a fi concentrate pe asigurarea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului prin menținerea dialogului în formatele existente. A fost subliniat că războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în continuare generează riscuri concrete de securitate, iar în ultima perioadă produce un impact tot mai pronunțat asupra securității energetice pe ambele maluri ale Nistrului.

Diplomatul moldovean a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a continua eforturile pentru identificarea soluțiilor viabile la problemele urgente. Totodată, au fost comunicate îngrijorările cu privire la încălcările constante ale drepturilor omului în regiunea transnistreană. Secretarul de stat Vladimir Cuc a evidențiat importanța menținerii ordinii și stabilității în Zona de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?