X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fostul ministru al economiei candidează la alegerile prezidențiale din Franța

16 noi. 2016,, 23:00   Externe
2856 0

Экс-министр экономики Франции объявил о выдвижении на пост президента
Foto: libertatea.ro

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron și-a anunțat miercuri candidatura la alegerile prezidențiale din Franța din 2017.


Candidatura sa era una așteptată, iar fostul oficial încearcă să o plaseze sub semnul „speranţei”, relatează Reuters.

”Sînt candidat la președinția Republicii”, a spus Emmanuel Macron, în vîrstă de 38 de ani. În același timp, fostul ministrul al economiei a lansat un apel la „ieșirea din statu quo-ul” politic pentru a putea face față provocărilor unei „noi ere”.

„Candidez la preşedinţia Republicii deoarece cred mai mult decît orice altceva că putem să reuşim, că Franţa poate reuşi. Vreau să fac Franţa să intre în secolul al XXI-lea, vreau ca ţara mea să ridice din nou capul şi să regăsim astfel firul istoriei noastre milenare„, a declarat el în faţa presei în centrul de la Bobigny.

În pofida rolului său în Partidul Socialist al președintelui Francois Hollande, Macron nu este membru de partid. De asemenea, el nu a candidat niciodată pentru o funcție politică, iar analiștii estimează că lipsa sa de experiență în cadrul unei formațiuni politice îi reduce șansele de a cîștiga fotoliul prezidențial.

Înainte să-şi anunţe candidatura, fostul bancher, în vîrstă de 38 de ani, era creditat cu 14% din voturi în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?