X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Compania rusă „Vimpelkom” este pasibilă de amendă pentru blocarea apelurilor Orange Moldova

5 aug. 2016,, 09:19   Economie
2833 0
Российскому «Вымпелкому» грозит штраф за блокировку звонков Orange Moldova
Foto: forexaw.com

Compania rusă de telecomunicaţii „Vimpelkom” este pasibilă de amendă şi avertisment pentru blocarea apelurilor la numerele sale din reţeaua Companiei Orange Moldova, informează NOI.md.


Despre aceasta scrie publicaţia rusă „Vedomosti”, menţionînd că „Roskomnadzor” s-a adresat Instanţei de Arbitraj a oraşului Moscova, solicitînd să recunoască „Vimpelkom” contravenient al condiţiilor de licenţiere în legătură cu aceste acţiuni.

După cum este menţionat în materialele judecăţii, în primăvara anului 2016 „Vimpelkom” a limitat posibilităţile abonaţilor săi de a recepţiona apelurile de la numerele Orange Moldova. În particular, în martie operatorul rus de interconectare MTT a recepţionat reclamaţia de la unul din operatorii de tranzit de peste hotare care lucra cu Orange în legătură cu imposibilitatea traficului din reţeaua Orange Moldova în reţeaua „Vimpelkom”.

Reţeaua MTT este una din acelea, prin care traficul de abonaţi Orange trece în reţeaua „Vimpelkom”, a explicat reprezentantul companiei. Potrivit spuselor lui, MTT a întrebat „Vimpelkom” despre cauzele blocării şi, neprimiind răspuns, a adresat reclamaţia structurii „Roskomnadzor”.

„Vimpelkom” a explicat la „Roskomnadzor” acţiunile sale prin „cauze de ordin economic”, inclusiv, prin apariţia unui operator suplimentar de tranzit, rezultă din procesul verbal al instituţiei de supraveghere. O persoană din anturajul uneia dintre părţile implicate în litigiu a menţionat că au fost probleme şi cu apelurile din reţeaua rusă „Vimpelkom” în Moldova.

Ea ştie că blocarea a fost legată de faptul că la începutul anului 2016 Compania Orange a majorat taxa pentru preluarea apelurilor altor operatori în reţeaua sa. Boicotul Companiei „Vimpelkom” a durat circa o lună şi s-a finalizat după intervenţia “Roskomnadzor”, afirmă această persoană. Potrivit spuselor ei, dacă judecata va recunoaşte contravenţia, “Vimpelkom” va fi pasibil de amendă pînă la 40 mii de ruble şi avertisment oficial. După un atare avertisment, în caz de repetare a contravenţiei, în mod teoretic poate fi pusă problema ridicării licenţei companiei “Vimpelkom”, a specificat persoana din anturajul uneia din părţile conflictuale.

Directorul unităţii de afaceri “Interacțiune de interconectare” MTT Andrei Ajighirov a menţionat că blocarea apelurilor dintr-o reţea în alta în cadrul litigiului operatorilor privind mărimea tarifelor la interconectare este un caz fără precedent. Potrivit spuselor lui, de obicei tarifele de preluare a traficului internaţional sînt acceptate ca atare şi niciodată nu este vorba despre blocare.

Compania rusă “Vimpelkom” prestează servicii sub marca "Beeline” şi este unul dintre cei mai mari operatori mondiali integraţi de telecomunicaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?