X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Opinie: Adevărații „păpușari” din țara noastră nu sînt cei blamați în piață

13 sep. 2015,, 17:05   Politică
13366 20
Foto: ava.md
„Nu este bine de început lupta pentru viitorul Patriei cu așa mințire primitivă, atît de specifică politicienilor noștri”, consideră cunoscutul jurnalist Valeri Demidețchi, care și-a expus părerea pe rețelele de socializare în timpul protestelor, informează NOI.md.

Jurnalistul a recunoscut că îi respectă pe oamenii care protestează împotriva politicienilor incompetenți și corupți care au adus țara în prag de prăpastie, însă mitingurile din piață îi trezesc sentimente contradictorii.

„Consider că nu este bine de început lupta pentru viitorul Patriei cu așa mințire primitivă, atît de specifică politicienilor noștri. În primul rînd, piața din centru nu poate găzdui 100 de mii de oameni, despre care atît de insistent se vorbește de la tribune și posturile de televiziune. Dacă e să înghesuim acolo 50 de mii de oameni, adică cîte patru persoane pe un metru pătrat, atunci va fi îmbulzeală mortală. Însă chiar dacă de mințit că în piață sînt 100 de mii de oameni, nu este corect să anunți că ei exprimă părerea aproape a patru milioane de concetățeni, să numești mitingul „marea adunare națională”, etc.)”, consideră jurnalistul.

Valeri Demidețchi a amintit că, în anii 90, asemenea adunări erau organizate destul de des, ceea ce a nivelat mitingul de pomină din anul 1989, care a dat denumirea pieței centrale. „Nu cred că este folositor de anunțat convocarea marilor afunări naționale cu și fără motiv. Mai ales, dacă ne amintim că după acele mitinguri a fost război, divizarea țării, declin total și hoție, din cauza cărora a plecat jumătate din populația țării. Din această cauză nu toți conaționalii noștri au amintiri frumoase de la acele mitinguri...”

Valeri Demidețchi se întreabă: De ce liderii „protestului național” au instituit monopol asupra lui și îi alungă din piață pe cei care la fel critică puterea? În declarația mitingului s-a menționat că protestatarii intenționează să salveze integrarea europeană, popularitatea căreia, potrivit lui Andrei Năstase, a scăzut de la 70% pînă la 37%. Cum rămîne atunci cu părerea a 63% de cetățeni care nu susțin această idee? Ce facem cu Găgăuzia și Transnistria, unde spre deosebire de noi nu s-au temut să organizeze referendumuri pe marginea acestei și altor probleme de importanță majoră? Să-i declarăm „proști”?

Jurnalistul presupune că adevărații „păpușari” din țara noastră nu sînt cei blamați în piață. Și aceștea cel mai probabil vor reuși să scoată pîrleala protestelor în „fluierul european”. Autoritățile vor farda fațada, vor pune în frunte oameni de încredere, care vor trebui către alegerile următoare să crească o alternativă actualilor ratați... Pe cine totuși trebuie să salvăm, țara sau consecințele programului eșuat al Partenetiatului Estic, care ne impune să facem prosteasca alegere între Vest și Est?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?