Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Altercații între PL și susținătorii Platformei „DA”

8 iun. 2015,, 09:20   Societate
5525 2

Foto: ipn.md

Membrii și susținătorii Partidului Liberal au ieșit duminică, 7 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a susține candidatura lui Dorin Chirtoacă la funcția de primar al municipiului Chișinău. Cînd în Piaţă au ajuns şi susținătorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, la acţiunea de protest împotriva guvernării, între cele două tabere de manifestanţi s-a ajuns la altercaţii, transmite IPN.

Nemulțumiți că liberalii au ocupat Piața Marii Adunări Naționale, susținătorii Platformei „DA” i-au huiduit pe liderii PL care au urcat în scenă, dar și pe artiștii care au cîntat în susținerea lui Dorin Chirtoacă. Ca reacţie, Dorin Chirtoacă a declarat că PL a rezervat Piața pentru această dată încă din mai 2012 pentru că a știut de atunci că va fi perioadă electorală.

Dorin Chirtoacă a acuzat Platforma „DA” de interese ascunse. El a spus că aceasta este condusă din umbră de frații Victor și Viorel Țopa, care au luat printre primii credite neperformante de la BEM. El a mai sugerat că cei din spatele Platformei „DA” au stat şi în spatele privatizării Euro TV Chișinău și a postului de radio Antena C.

Dorin Chirtoacă a venit şi cu o promisiune – să facă ordine în ţară şi să-i pună la pușcărie pe cei care au furat miliardul, după ce PL va învinge la localele din 14 iunie, dar şi la parlamentarele din 2018.

Și liderul liberal Mihai Ghimpu a venit cu o replică către cei care i-au huiduit pe susținătorii PL, și le-a spus să plece peste Nistru, numindu¬-i „oamenii Moscovei”. Mihai Ghimpu a mai spus că susține demiterea guvernării, dar, potrivit liberalului, se pare că cineva urmărește să dea jos această guvernare și să aducă „guvernarea lui Putin, prin Dodon și Usatîi”.

Liderul PL a precizat că la prima ședință a Parlamentului va propune ridicarea imunităţii lui Vladimir Voronin, Vlad Filat și Marian Lupu, iar procurorul general să decidă dacă este motiv să aresteze pe cineva pentru furtul miliardului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?