Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Renato Usatîi promite să anuleze embargoul la exportul de vin în Rusia pentru 20 de companii

3 iun. 2015,, 11:30   Economie
2870 0
Усатый: 20 компаний получат право экспорта вина в РФ
Foto: ru1.md
În curînd circa 20 de companii moldoveneşti vor obţine dreptul de a exporta vinuri şi produse alcoolice în Rusia, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, informează agenția Infotag.

Usatîi a dedicat conferinţa ridicării interdicţiei de livrare a vinurilor în Rusia pentru două companii din Moldova – Imperial Vin şi Mold-Nord.

"Am promis că voi depune maximum de eforturi pentru ca producţia moldovenească să poată fi exportată în Rusia. Nu am stat cu mîinile în sîn tot timpul cît m-am aflat la Moscova, din noiembrie 2014", a spus Usatîi.

Candidînd la alegerile locale din 14 iunie pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi, Usatîi este sigur că va cîştiga şi vorbeşte de parcă ar fi deja primar.

"Am discutat la obiect cu şase companii moldoveneşti de vinificaţie, promiţîndu-le ajutor în livrarea produselor în Rusia. Acum am primit permisiune pentru două companii, însă procesul de permitere continuă. Companiile vor fi din toate regiunile Moldovei, care trebuie să se dezvolte echilibrat", a menţionat politic.

Întrebat de ce nu li s-a permis exportul companiilor mari, Usatîi a spus că unele companii mari "nu au dorit să-şi asume riscul de a discuta cu el".

"Compania Imperial Vin, condusă de Oleg Volcu, este cunoscută atît în Moldova, cît şi peste hotare. Est capabilă să îmbutelieze lunar pînă la 1,5 milioane de sticle de vin. Nu face parte din companiile care pot produce vin, iar apoi se gîndesc unde să-l vîndă", a spus Usatîi.

Vorbind despre S.A. Mold-Nord, Usatîi a spus că acesta are două fabrici – una la Făleşti, construită în anii 60 ai secolului XX, şi una la sud, în satul Iargara din raionul Leova.

"Mold-Nord poate livra anual pînă la 10 milioane de litri de vin, precum şi să îmbutelieze anual 4 milioane de sticle", a spus politicianul.

Vorbind despre viitorul său politic, Usatîi a declarat că la următoarele alegeri parlamentare, din 2018, Partidul Nostru va avea majoritate.

"Sînt gata să pariez pe orice că voi veni cu un rating de 70% să discut cu politicienii de la Chişinău", a spus Usatîi, care propune denunţarea Acordului de asociere RM-UE.

În opinia sa, ţara trebuie condusă în acea direcţie pentru care pledează două treimi din populaţia ei. "Iar ţara noastră este dusă în direcţia în care politicienii au avere şi afaceri, iar decizia privind vectorul de dezvoltare sînt luate în hoteluri, în timp ce asemenea subiecte se decid în cadrul referendumurilor", a conchis Renato Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?