Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Protest in Piața Marii Adunari Naționale din Chișinau

3 mai. 2015,, 15:30   Societate
9143 13

В Кишинёве 10 тысяч человек вышли на акцию протеста против властей
Foto: timpul.md

Mii de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la un miting de protest organizat de Platforma civică „Dreptate și Adevăr”, informează Timpul.md.

Un reprezentat al platformei a spus la microfon că agricultura trebuie să fie sprijinită în RepM. „Fiecare leu prin subvenții aduc mii de locuri de muncă și miloiane de bani la buget. Unde ne-am pornit în anii 90 și unde am ajung azi? Guvernul republicii nu este al nostru, ci stă în buzunarul cuiva. Guvernul se aseamana cu o pârloagă care o vedem în fiecare colț din țara noastră. Noi vrem să luptăm cu aceste buruieni de la guvernare. Noi vrem să avem drepturi garantate în țara noastră.

Alex Cozer, tânăr activist, jurnalist: „Azi sunt mindru că PMAN este plină, pentru că suntem o forță, noi suntem puterea, noi suntem Moldova. De ce după 6 ani de guvernare pro europeană, suntem nevoiți să ieșim în stradă să ne intrebam de ce ne fură viitorul? Jos criminalii!”

Organizatorii au anunțat că în piață sunt în jur de 40 mii de oameni, iar autobuzele din țară continuă să vină.

Chiril Moțpan :„Vreau să recunosc cu regret că dezamagirea din partea forțelor proeuropene care ne-au promis la alegerile 2009 și 2014 o viață mai bună, ne-a adus aici Fiind convinși că votăm viitorul, am fost mințiți! Bani ajung, dar nu și pentru lacomia lor. Au golit visteria statutlui vor să ne fure și viitorul european! Suntem aici pentru că ne iubim țara și vrem să schimbăm lucrurile spre bine”.

Cel de-al doilea protest organizat de societatea civilă, este unul apolitic, iar oamenii au fost îndemnați să participe pașnic la protest.

Participanții nu poartă însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene. Acesta este al doilea miniting de protest organizat de societatea civilă.

Unul din reprezentanții platormei, Vasile Năstase a menționat că o singură inimă lucrează în Rep. Moldova și anume poporul! „Cerem demisia procurorului general, a șefului CNA, a judecătorilor! Cerem demisia parlamentului și a guvernului”, a declarat Năstase la microfon

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?