Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Studenții de la Universitatea Agrară vor avea ferma lor

26 ian. 2015,, 18:15   Societate
6073 0
Foto: business24.ro
Proiectul creării în Moldova, Romînia și Ucraina a cîte un centru de monitoring al productivității vitelor cornute a fost instituit în limitele programului colaborării transfrontaliere între 3 instituții de învățămînt superior cu profil agricol din aceste țări, transmite agenția News-Moldova.

Proiectul, elaborat sub egida UE, cuprinde Universitatea agrară din Moldova, Institutul agricol din Odessa și Institutul agrar de medicină veterinară din Iași. În aceste instituții vor fi create softuri ale instrumentarului de cercetare și monitoring ale situației și perspectivelor dezvoltării veterinare în toate cele 3 țări.

O componentă importantă a proiectului va fi crearea de ferme-pilot în Universitatea agrară din Moldova și Universitatea agrară din Iași.

”În limitele acestui proiect, la Universitatea agrară din Moldova va fi creată o fermă din 30 de capete de vaci cu noi tehnologii și utilaje pentru înmulțirea animalelor cornute și producția de lapte. Toate acestea se vor face din mijloacele UE, care va aloca instituției noastre 400 de mii de euro”, a declarat pentru agenția News-Moldova Serghei Chilimar, doctor habilitat în științe agricole, profesor la Academia agricolă din Moldova, membru-corespondent al AȘM.

El a subliniat că ferma va deveni nu numai o bază de studiu pentru studenți. Aici vor avea loc cursuri de calificare pentru fermieri, iar aspiranții își vor efectua cercetările. Odată cu venirea primăverii, va începe construcția fermei, iar pînă la sfîrșitul anului va fi pusă în exploatare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?