Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

A intrat în vigoare noua nomenclatură combinată a mărfurilor

4 ian. 2015,, 11:00   Economie
5097 0

Foto: trm.md

Mărfurile produse în Republica Moldova vor fi descrise şi codificate în conformitate cu exigenţele internaţionale. Astfel, vor apărea poziţii noi de mărfuri, iar altele vor dispărea. Nomenclatura combinată a mărfurilor este aplicată de la 1 ianuarie 2015.

Totodată, operatorii economici vor avea posibilitatea să efectueze online procedurile de declarare vamală la importul mărfurilor prin orice post vamal, începând cu 1 martie 2015.

Nomenclatura combinată este pusă în funcţiune în vederea ajustării legislației interne la actele internaționale, acțiune necesară în contextul intrării în vigoare a Acordului de creare a Zonei de Comerț Liber cu Uniunea Europeană. În document sunt reflectate atât noile modificări la nivel de clasificare şi codificare a mărfurilor, cât şi unele cote revizuite ale taxelor vamale.

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei oferă consultații agenților economici în utilizarea noii Nomenclaturi combinate a mărfurilor și a procedurilor de vămuire electronică, prin oricare dintre cele opt filiale ale sale din teritoriu, precum și la Departamentul evaluare, expertiză și certificare din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?