Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Participanții la miting: Închiderea postului „Rossia 24” este o comandă politică

9 iul. 2014,, 18:45   Societate
4436 7
Foto: noi.md
Miercuri, 9 iulie, la inițiativa Mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică” a fost organizată o pichetare „Pentru libertatea de exprimare în Moldova”. La acțiune au mai participat reprezentanți ai Ligii Tineretului Rus, Mișcării „Alegerea Moldovei” și Comunității Slavone din Moldova. Participanții la acțiune au protestat în fața sediului CCA în legătură cu decizia de a stopa transmisiunea postului rusesc „Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova.

Organizatorii acțiunii de protest consideră că postul de televiziune a fost închis la comandă politică, și nu din cauza motivelor invocate de CCA. Liderul Mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tuleanțev, a declarat: „Sîntem revoltați de faptul că poporul moldovenesc multinațional a fost privat de dreptul la libera informare. În acest caz CCA joacă rolul de „bîtă” a puterii, îndreptată împotriva celor incomozi. În prezent, sîntem martorii unui regim liberal totalitar în acțiune. Dacă acestea sînt așa-numitele standarde europene, atunci nu avem nevoie de ele!”.

Manifestanții și-au exprimat indignarea față de decizia CCA, scandînd: „Jos mîinile de pe Rossia 24!”, „Pocaznoi – adevărata față a democrației!”, „NU cenzurii!” etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?