Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Disputele din Parlament au trecut pe o rețea de socializare

26 iun. 2014,, 13:13   Politică
4070 4
Foto: noi.md
Deputații moldoveni s-au întrecut astăzi în lecții de istorie la ședința Parlamentului. Disputa dintre parlamentari a început după ce deputata comunistă Ina Șupac a propus includerea în ordinea de zi a unor inițiative privind marcarea celor 74 de ani de la eliberarea Moldovei de sub „ocupația” română și comemorarea domnitorului Ștefan cel Mare.

„Săptămîna viitoare vor fi cel puțin două date istorice importante pentru statalitatea moldovenească. Am în vedere sărbătorirea a 74 de ani de la eliberarea Moldovei de sub „ocupația” română, pe 28 iunie, și comemorarea domnitorului Ștefan cel Mare, pe 2 iulie”, a menționat Șupac.

Deși niciuna dintre inițiativele fracțiunii PCRM nu a fost susțină de majoritatea parlamentară, declarațiile Inei Șupac au stîrnit reacții aprinse din partea deputaților liberali și a celor liberal-democrați. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a criticat dur inițiativele.

„Sîntem în al cincilea an al mandatului și este o mare rușine să dai lecții de istoria noastră în limba rusă, aceasta este limba ocupanților”, a spus Ghimpu.

Liberalul nu s-a oprit aici și și-a continuat discursul pe o rețea de socializare, unde a menționat: „Deputații comuniști "iubesc" Moldova, dar țara lor este Rusia, iar limba maternă – limba rusă. PCRM, sînteți rușinea secolului XXI”.

În cele din urmă, spicherul Igor Corman le-a cerut deputaților să se abțină de la dezbateri pe teme legate de istorie la ședința legislativului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?