X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Vama transnistreană către moldoveni: Fie cetățenia Transnistriei, fie confiscarea autoturismului personal

5 mai. 2014,, 14:27   Societate
13423 6
Foto: noi.md
"Doar pentru faptul că am casa părintească în satul Corjeva, raionul Dubăsari, autorităţile transnistrene în mod automat mi-au atribuit republicii moldovenești nistrene. Şi pentru această "onoare" se încearcă să-mi confisce autoturismul personal", a declarat pentru NOI.md Valeriu Coțofan, cetăţean al Republicii Moldova.

Ieri, cînd Valeriu Coțofan, împreună cu soția și copilul mic, se întorcea din satul său natal Corjova la Chișinău, el a fost oprit la postul transnistrean de control din satul Lunga, raionul Dubăsari. Timp de cîteva ore, vameșii transnistreni îi dovedeau că ar fi încălcat legea republicii moldovenești nistrene, introducînd în regiune un automobil cu numere de înmatriculare moldoveneşti, fără a achita taxele vamale corespunzătoare. Iar acum este obligat să plătească o amendă în mărime de 100% din valoarea automobilului.

"La obiecţiile mele că sînt un cetăţean al Republicii Moldova, domiciliat la Chişinău, şi niciodată nu am solicitat cetățenia republicii moldovenești nistrene, mi-au explicat că mie ca proprietar al unui imobil pe malul stîng al Nistrului, cetăţenia mi se atribuie automat. La întrebarea mea de ce nu am fost informat despre aceste reguli la intrarea pe teritoriul Transnistriei şi de ce nu au fost aplicate timp de peste 20 de ani, vameșii locali doar dădeau din umeri", a spus Coțofan.

Șeful Inspectoratului Poliţiei Dubăsari Vitalie Grabovschi a precizat pentru NOI.md că oamenii de lege locali au transportat familia Coțofan acasă şi au raportat incidentul ministerului de interne al regiunii şi reprezentanței moldovenești a Comisiei Unificate de Control.

Şeful Inspectoratului General al Poliției Ion Bodrug a spus pentru NOI.md că reprezentanţii IGP au purtat negocieri cu colegii din Transnistria. ”Cred că astăzi problema va fi epuizată, şi cetăţeanul Coțofan își va putea lua mașina", a asigurat Ion Bodrug.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?