X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Tancurile americane au revenit în Europa

2 feb. 2014,, 12:55   Externe
8063 2
Foto: ruvr.ru
Tancurile americane, mai puțin de un an în urmă retrase din Europa, recent au fost desfășurate în apropiere de orașul german Grafenwoehr , unde se află baza Comandamentului Comun multinațional de formare a Forțelor Armate a SUA.

Despre aceasta anunță publicația militară americană "Stars and Stripes".

"Noi avem cel mai bun complex de instruire pentru infanterie, cel mai bun teren de antrenament pentru practicarea manevrelor cu vehiculele de luptă "Stryker". Singura veriga slabă era tehnica grea", - a declarat colonelul Thomas Matsel.

Tehnica militară americană se află în Europa de la debarcarea în Normandia, în 1944. După al doilea război mondial Washingtonul a explicat prezența ei prin necesitatea de a sprijini aliații în "războiul rece". Cu toate acestea, în luna aprilie a anului trecut, americanii au retras din Europa ultimele 22 de tancuri, iar acest fapt a fost numit o piatră de hotar în relațiile de destindere, amintește ITAR -TASS.

În locul tancurilor învechite "Abrams", la baza de lîngă Grafenwoehr au fost livrate aproximativ 30 de mașini de ultimă generație. Se preconizează că tehnica transferată va fi utilizată pentru formarea specialiștilor pe bază de rotație.

Primii în timpul exercițiilor de trupe NATO, care sînt programate pentru 2014, vor testa noile tancuri militarii din Divizia 1 Cavalerie SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?