X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Vladimir Voronin a criticat dur guvernarea proeuropeană în cadrul acţiunii de protest organizate de PCRM

25 noi. 2013,, 12:04   Politică
3499 5
Foto: grenada.md
"Actuala guvernare proeuropeană nimiceşte ţara în mod deliberat şi metodic", susţine preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei "Infotag", în luarea sa de cuvînt în cadrul acţiunii de protest organizate sîmbătă la Chişinău, Voronin a declarat că participanţii la protest "au venit să apere Moldova de guvernarea amorală şi criminală, care nimiceşte zilnic ţara şi umileşte poporul".

"Oamenii s-au adunat în centrul capitalei pentru a-şi exprima dispreţul şi indignarea faţă de fărădelegile pe care le înfăptuiesc oligarhii, faţă de persoanele corupte de la putere şi slugoii lor criminali. Aceşti nemernici, care au acaparat puterea după lovitura de stat din aprilie 2009, nu au niciun pic de ruşine şi nici cel mai elementar simţ al responsabilităţii", a afirmat fostul şef de stat.

Potrivit lui Voronin, "guvernarea nimiceşte ţara în mod deliberat şi metodic" şi nu este în stare să asigure oamenilor condiţii minime de trai. Voronin a criticat dur autorităţile pentru faptul că au închis mai multe şcoli şi spitale, acuzîndu-le de "declanşarea unui adevărat fascism împotriva veteranilor şi a bolnavilor pe care îi condamnă la moarte prin foame și frig".

"Nimeni, nici muncitorii, nici ţăranii, nici oamenii de afaceri, profesorii sau medicii nu sînt apăraţi de fărădelegile aşa-numitei guvernări corupte. Actualii guvernanţi sînt reprezentanţii mafiei şi oligarhiei", a spus Voronin. Liderul PCRM a acuzat autorităţile de faptul că au întors Moldova "în anii '90, în timpurile agresiunii împotriva fraţilor noştri din Transnistria şi a românizării forţate".

"Această guvernare banditească nelegitimă trăieşte separat de popor, în lumea ei, şi nimic nu îi uneşte şi nu îi poate uni cu poporul, pentru că ei au viaţa lor: corupţie, mită, fărădelegi şi cinism. În acelaşi timp, majoritatea absolută a cetăţenilor sînt nevoiţi să lupte pentru existenţă, pentru o bucată de pîine sau o pastilă", a declarat liderul comuniştilor.

Vladimir Voronin a mai acuzat autorităţile de dezinformarea opiniei publice prin intermediul mass-mediei controlate de ele.

"Salariul nu creşte din anul 2009, iar de pe ecranele televizoarelor ni se tot spune despre o oarecare "poveste de succes". Şcolile se închid cu sutele, iar autorităţile continuă să vorbească despre "povestea de succes", a spus Voronin.

În opinia liderului PCRM, actuala coaliţie de guvernare face tot posibilul pentru a atrage Moldova "cu forţa şi prin înşelăciune" în operaţiunea specială cu titlul "acordurile de la Vilnius". În special, Voronin a acuzat guvernul de faptul că poartă negocieri secrete cu UE, ignorînd opinia publică şi încălcînd Constituţia şi legile ţării.

Potrivit liderului comunist, doar aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan poate oferi Moldovei şanse de dezvoltare, prin reducerea preţurilor la agenţii energetici şi oferirea de pieţe de desfacere pentru produsele moldoveneşti.

"Aderarea la Uniunea Vamală nu exclude cooperarea cu Uniunea Europeană, care trebuie să rămînă în continuare partenerul major al Moldovei în toate problemele de modernizare şi perfecţionare a tuturor aspectelor ţării noastre, dar respectînd valorile moldoveneşti", a opinat preşedintele PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?