X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Tinerii, în căutarea noilor modalități de rezolvare a problemelor interetnice (VIDEO)

11 sep. 2013,, 13:45   Societate
3092 0
Foto: noi.md
Circa 30 de tineri din 6 țări au avut posibilitatea de a discuta problemele și metodele de soluționare a conflictelor interetnice. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Different-Tolerant-United” (Diferit-Tolerant-Unit), care are loc în aceste zile la Vadul lui Vodă. Proiectul a reunit tineri din Letonia, Bulgaria, Azerbaidjan, Ucraina, România și Republica Moldova.

"Scopul principal al proiectului este de a oferi tinerilor din țări diferite posibilitatea de a se întîlni pentru a discuta modalități de soluționare și prevenire a conflictelor interetnice, de a dezvolta sentimentul de toleranță și înțelegere a diversității de grupuri etnice ale lumii noastre, precum și consolidarea și încurajarea participării active a tinerilor în soluționarea și prevenirea unor astfel de conflicte", a declarat coordonatorul proiectului, Dumitru Roibu.

Potrivit participanților, problema conflictelor interetnice devine din ce în ce mai actuală în ultimii ani. Dezvoltarea relațiilor interetnice poate contribui la o atmosferă de toleranță și bună vecinătate. Doar una dintre principalele cauze ale conflictelor interetnice este lipsa de participare a diferitelor națiuni la procesul de soluționare a problemelor comune.

"În Azerbaidjan, unde conlocuiesc numeroase minorități etnice, există o mulțime de probleme interetnice. Și cea mai vizibilă consecință a acestor conflicte este problema Karabahului de Munte. Deci, avem ce discuta aici", a menționat Shirmammad Mammadov, participant din Azerbaidjan.

Participanții la proiect vor avea, de asemenea, posibilitatea de a se familiariza cu viața poporului moldovenesc, cu caracterul lui multilateral și multinațional, vizitînd regiunile multietnice Dubăsari și Găgăuzia. Tinerii se vor întîlni cu reprezentanți ai autorităților locale și vor lua parte la festivalul de grupurilor etnice, care va avea loc pe 15 septembrie în parcul Ștefan cel Mare din capitală.

Proiectul este sprijinit de Comisia Europeană și va dura pînă la 17 septembrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?