Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Testul laser care îți poate spune cînd vei muri

12 aug. 2013,, 10:40   Societate
5514 1
Foto: mir24.tv
Testul cu laser, non-invaziv, poate determina cînd o persoană va muri şi este primul de acest gen din lume. Instrumentul analizează celulele endoteliale de la suprafaţa pielii, şi măsoară felul în care corpul va îmbătrîni.

La baza invenției stă analiza cu laser a celulelor endoteliale ale corpului prin suprafața pielii. Celulele endoteliale căptușesc vasele de sînge. Ele reglementează procesul de coagulare a sîngelui, tonusul vascular și tensiunea arterială. Endoteliul crește crește în organele afectate de boală, creează capilare noi și organismul începe procesul de recuperare după boală. Cu cît mai bine lucrează endoteliul, cu atît mai bine organismul se recupereaza după boală, și cu atît mai puțin îmbătrînim.


Instrumentul, patentat de cercetătorii de la o universitate britanică, măsoară aceste celule şi analizează rezultatul. Acesta poate fi de la 0 - adică moarte, la 100 - ceea ce înseamnă că funcţioneaăză perfect. Scorul este apoi folosit de cercetători pentru a calcula cît timp mai aveţi înaintea morţii.

Laserul poate face teste şi pentru boli precum demenţă sau cancer.

"Testul morţii" a fost realizat de doi profesori de fizică de la Universitatea Lancaster, Aneta Stefanovska şi Peter McClintock, cu ajutorul fondurilor de la guvern şi ale asociaţiilor de caritate medicale.

O primă versiune a testului va fi disponibilă în trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?