Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În Moldova a fost lansată reţeaua regională a incubatoarelor de afaceri "BLACK SEA BI-NET"

19 iul. 2013,, 16:36   Societate
4162 0
Foto : noi.md
Proiectul Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri "Black Sea BI-Net" a fost lansat, vineri, în Moldova. Proiectul va fi finanţat de Uniunea Europeană.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", şeful Secţiei politică şi economie a Delegaţiei UE în RM, Wicher Slagter, a comunicat că "reţeaua va cuprinde 96 de incubatoare de afaceri din Turcia, Grecia, România, Armenia, Ucraina şi Moldova".

"Scopul proiectului este de a accelera dezvoltarea unei economii competitive şi eficiente în regiunea Mării Negre. Se planifică de a realiza acest lucru prin crearea reţelei incubatoarelor de afaceri, schimb de experienţă, susţinerea business-ului mic şi mijlociu", a spus el.

Potrivit reprezentantului Delegaţiei UE în Moldova, "proiectul este preconizat pentru doi ani, bugetul lui constituie 800 de mii de euro".

Slagter a specificat că Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) se va preocupa de realizarea proiectului în Moldova.

"Participarea în cadrul acestui proiect va permite Moldovei să se integreze pe pieţele din exterior, ceea ce este important pentru viitorul ei şi dezvoltarea economiei", a spus el.

Wicher Slagter a declarat că unul dintre cele mai de succes proiecte a fost deschiderea incubatorului de afaceri din Ungheni în 2004.

Directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji a comunicat că, în ultimii ani, cu suportul partenerilor străini, au fost deschise şapte incubatoare de afaceri, iar în acest an se planifică inaugurarea altor două.

"Datorită reţelei Black Sea BI-NET va fi posibil schimbul de experienţă, schimbul de tehnologii între ţările din regiune", a spus ea.

Proiectul "Black Sea BI-Net" este finanţat de către Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat (IEVP) şi de către Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA) în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră în bazinul Mării Negre.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?