Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

PLDM propune: CNA – în subordinea Guvernului și demiterea directorului de către premier

2 mai. 2013,, 15:09   Politică
3322 0
Foto: totul.md
Centrul Naţional Anticorupţie ar putea trece în subordinea Guvernului. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de liberal-democraţi la Secretariatul Parlamentului, relatează NOI.md.

Potrivit proiectului, directorul CNA urmează să fie numit şi eliberat din funcţie de către Guvern, la propunerea prim-ministrului. În același timp, eliberarea din funcție a adjuncților directorului se aprobă de Guvern la propunerea directorului.

Liberal-democrații susțin că proiectul are drept obiectiv redefinirea statutului și rolului CNA în sistemul autorităților publice în vederea consolidării independenței instituției. „Obiectivul consolidării independenței este de a exclude influența și presiunile din interior și exterior, în special influențele și presiunile politice asupra activității instituției”, menționează autorii proiectului.

Amintim că, în luna octombrie 2012, Centrul Naţional Anticorupţie a trecut din subordinea Guvernului în cea a Parlamentului.

Totodată în luna februarie curent, PLDM a exprimat vot de neîncredere conducerii CNA, care ar fi compromis reforma instituţiei, dar şi valorile caracteristice unui stat de drept.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?