X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Filip a desfăşurat şedinţa consiliului economic pe lîngă prim-ministru

11 mar. 2017,, 12:30   Politică
2829 8

Prim-ministrul Pavel Filip a identificat, vineri, priorităţile pentru anul 2017 ale Consiliului Economic pe lîngă prim-ministru, făcînd bilanţul activităţii în anul 2016.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, premierul a spus că scopul Consiliului Economic este de a asigura o platformă de interacţiune permanentă dintre autorităţi şi oamenii de afaceri, pentru a găsi de comun acord soluţii la problemele cu care se confruntă comunitatea de business.

"Sînt satisfăcut de activitatea Consiliului Economic. Avem probleme importante la care aşteptăm răspunsuri şi, din acest punct din vedere, eu contez foarte mult pe dumneavoastră în continuare. Vă îndemn să fiţi în continuare foarte activi, să dezbatem toate probleme cu care ne confruntăm şi să venim cu soluţii", a spus Filip.

Pentru anul 2017, Consiliul Economic şi-a stabilit drept obiectiv să vină cu o reacţie mai rapidă la sesizări şi cu soluţii viabile pentru depăşirea problemelor sistematice, să-şi fortifice capacităţile, precum şi să-şi intensifice comunicarea cu societatea şi mediul de afaceri. Printre cele mai importante proiecte ce urmează a fi implementate pe parcursul anului curent se regăsesc promovarea modificărilor la Codul muncii, reducerea numărului de documente obligatorii solicitate de Inspectoratul de Stat al Muncii, optimizarea procedurilor de eliberare a permiselor de muncă şi de şedere pentru cetăţenii străini, reducerea ocupării informale şi a fenomenului salariului în plic.

Premierul a spus că Consiliului Economic este "o mînă de ajutor pentru Guvern".

"Cu toţii avem nevoie de această platformă de discuţie. Trebuie să luăm în calcul dimensiunea politică, presiunea din partea societăţii şi să ne mişcăm înainte", a conchis Pavel Filip.

INFOTAG precizează: Din componenţa Consiliului Economic pe lîngă prim-ministrul Republicii Moldova fac parte 59 de membri, inclusiv 23 de structuri asociative ale comunităţii de afaceri
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?