X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Expert: Semnătura digitală este un pas spre o guvernare deschisă

28 dec. 2016,, 08:45   Economie
2565 0

Economia şi politica Moldovei trec treptat la format digital în în ultimul an numărul persoanelor fizice şi juridice care utilizează semnătura electronică pentru a semna acte, rapoarte, declaraţii fiscale la distanţă a ajuns la 70 mii.


Despre aceasta a comunicat pentru reporterul INFOTAG reprezentanta Centrului de telecomunicaţii speciale, Aurelia Bahnaru.

Ea a menţionat că utilizarea semnăturii digitale "economiseşte timpul şi nu este taxată prin comisioane".

"Acest serviciu este foarte comod şi universal. Ea se pretează practic la toate formatele de plăţi electronice în Moldova (e-factura, e-achizitii, e-raportare şi altele), precum şi este econoamă. Pentru 350 de lei pe an clientul beneficiază de pachetul Unlimited - număr nelimitat de semnături pe an. Acest serviciu nu exista mai înainte în Moldova. Pentru prelungirea semnăturii cu încă 365 de zile clientul trebuie să achite 200 lei", a spus specialistul.

Potrivit ei, pentru obţinerea semnăturii, doritorii trebuie să acceseze www.servicii.cts.md, să completeze o anchetă, să pregătească pachetul de documente şi să prezinte bonul achitat. Semnătura poate fi obţinută în 16 localităţi din Moldova, inclusiv în Cimişlia, Sîngerei, Edineţ, Floreşti.

Serviciul Semnătura electronică este parte a programului "Guvernare deschisă", implementat din septembrie 2011 la iniţiativa ONU. La program participă 26 de ţări. Moldova participă din aprilie 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?