Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor din Moldova este nemulţumită de creşterea preţurilor la benzină şi motorină

8 feb. 2013,, 16:31   Societate
5947 0
Foto: antena3.ro
Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor consideră nejustificată creşterea preţurilor la carburanţi.

Copreşedintele Uniunii Vladimir Florea a relatat pentru "INFOTAG", că în rezultatul majorării preţurilor la carburanţi "se va declanşa o adevărată reacţie în lanţ, aceasta însemnînd creşterea tarifelor pentru serviciile de transport şi în primul rînd a celor de deservire a pasagerilor".

"Este necesar de a adopta urgent o nouă lege privind modul de determinare a formulei de stabilire a preţurilor pentru produsele petroliere. De asemenea, organele competente ar trebui să soluţioneze chestiunea cu privire la aprobarea metodologiei de calcul a tarifelor pentru transportul de pasageri şi bagaje. În mod automat, această măsură ar proteja de faliment operatorii, care activează în domeniul transportului în Moldova, dat fiind faptul, că tarifele pentru transportul de pasageri nu au fost modificate din anul 2008", a menţionat Florea.

În prezent, pentru rutele interurbane este stabilit tariful de 0,36 lei/km pentru autobusele cu scaune necapitonate şi 0,38 lei/km pentru cele cu scaune moi.

Începînd cu anul 2012, Uniunea a solicitat în repetate rînduri ministerului de resort crearea unei comisii de lucru în scopul revizuirii tarifelor pentru ameliorarea situaţiei în domeniul transportului de pasageri.

Notă informativă: Benzinăriile din Chişinău au sporit preţurile la benzină şi motorină cu circa 0,5 lei /litru. În medie noile preţuri constituie 17,65 şi, respectiv, 16,66 lei/litru. În urmă cu două săptămîni aceleaşi scumpiri au fost aplicate pentru gazul lichefiat, care astăzi costă 9,27 lei pentru un litru. La începutul anului 2012 un litru de benzină AI-95 costa la staţiile Peco 16,45 lei, motorina - 15,65, gazul lichefiat - 8,17 lei. Pe parcursul anului preţurile au fost modificate de cîteva ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?