X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

2023 a fost declarat Anul Tineretului în municipiul Chişinău

12 mar. 2023,, 16:30   Capitala
2564 0

2023 a fost declarat Anul Tineretului în municipiul Chişinău, printr-o dispoziţie a primarului Ion Ceban.

Autorităţile promit ca pînă la finele anului să investească mai mult timp, dar şi bani în proiecte de susţinere a noilor generaţii, notează Noi.md cu referire la la TVR Moldova.

Majoritata tinerilor care locuiesc în Chişinău spun că şi-ar dori ca în oraş să fie organizate mai multe serate culturale, traininguri de educaţie financiară sau de ghidare în carieră.

Voluntarii Centrului Municipal de Tineret, în colaborare cu Direcţia Educaţie a municipiului, urmează să prezinte strategia de dezvoltare a domeniilor ce vizează tinerii din Chişinău.

Andrei Pavaloi, şef adjunct, Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport, Chişinău: „La ziua de astăzi este la reprezentanţii organizaţiilor internaţionale, pentru a fi expertizată. Dar cu siguranţă va fi un act care va pune bazele dezvoltării, şi mai mult, a segmentului de tineret în oraş.”


Centrul Municipal de Tineret din Chişinău este printre instituţiile publice din oraş ce oferă servicii comunitare gratuite.

Aici, tinerii, cu vîrste cuprinse între 14 şi 35 de ani, se pot implica în activităţi de voluntariat, ghidare şi orientare în carieră sau chiar să facă schimb de experienţă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?