Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Serghei Banari: "Acțiunile autorităților trebuie să fie evaluate în cadrul unui referendum anual"

19 ian. 17:00   Politică
4374 0

Cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova va fi liderul care va numi unificarea cu Transnistria drept prioritatea de bază, se va pronunța în favoarea modificării Constituției și va fi gata să zboare nu doar la Washington, ci și la Moscova.

O astfel de opinie a exprimat politologul, economistul și omul de afaceri, Serghei Banari, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, relatează Noi.md.

Referindu-se la modificările în Constituție, el a spus că trebuie să introducem ceea ce ne dictează noile realități. Este vorba de a înscrie în Constituție principii care să devină permanente cel puțin pentru o anumită perioadă de timp, dar nu modificate anual, așa cum se întîmplă la noi. Noua Constituție ar trebui să prevadă controlul asupra guvernării și de a evalua acțiunile acesteia în cadrul unui referendum anual.

"Eu mereu dau acest exemplu. Copilul meu, pentru a trece dintr-o clasă în alta, trebuie să dea un examen în fiecare an. Iar autoritățile, nu știu de ce, le alegem pentru patru ani. Întrebare: de ce? Eu cred că ideea unui referendum anual, pentru a aproba sau condamna autoritățile, va fi un instrument ideal care cel puțin va ține în ton orice guvernare: de stînga, de dreapta sau de centru", a subliniat el.

49
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?