X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

MAEIE a găzduit cea de-a opta videoconferință a ambasadorilor în dialog cu membrii guvernului

22 feb. 2023,, 08:15   Politică
2334 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a opta reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între membrii guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul acestei ediții a fost ministrul culturii, Sergiu Prodan.

În debutul ședinței, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a menționat deschiderea plenară a MAEIE și a ambasadelor țării noastre pentru asistarea promptă a ministerului de resort în valorificarea oportunităților de cooperare în domeniul culturii atît în pe plan bilateral, cît și în cadrul multilateral.

La rîndul său, ministru culturiil Sergiu Prodan s-a referit lamodalitățile de dezvoltare a domeniului culturii. „Nu bunăstarea și bogăția pot crea o cultură înaltă într-un stat, ci o cultură bogată creează o societate prosperă.” - a declarat ministrul Sergiu Prodan.

Totodată, ministrul culturii Sergiu Prodan a declarat că Republica Moldova are un program internațional de promovare a produsului cultural autohton, între care participarea la festivaluri și alte evenimente internaționale. În speță, a fost menționată promovarea filmului „Carbon” la festivalul internațional de film de la San Sebastian.

Un subiect aparte l-a constituit perspectivele de dezvoltare a domeniului turismului în țara noastră, în baza unei strategii de marketing bine pusă la punct, stabilită în Programul Național de Dezvoltare a Turismului – 2026.

În cadrul conferinței online, ministrul Sergiu Prodan a răspuns la întrebările și propunerile șefilor de misiuni și a trasat obiective de viitor în domeniul colaborării culturale internaționale.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?