X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Avionul EgyptAir: Anchetatorii au găsit urme de explozibil

16 dec. 2016,, 05:00   Externe
2300 0

Следы взрывчатки обнаружили на телах жертв крушения египетского А320
Foto: libertatea.ro

Descoperiri șocante în ancheta privind avionul EgyptAir prăbușit în Marea Mediterană.


Anchetatorii au descoperit urme de explozibil pe trupurile victimelor, ceea ce sugerează că avionul a fost doborât de o bombă. Tragedia aviatică a avut loc în luna mai, iar toți cei 66 de oameni aflați la bord au murit, relatează The Independent.

Descoperirea urmelor de explozibili înseamnă că o bombă putea să fie strecurată în avion pe aeroportul Charles de Gaulle. Datele recuperate dintr-o unitate de memorie a zborului MS 804 au confirmat în luna iunie prezenţa fumului la bordul aeronavei Airbus A320. Mai precis, anchetatorii au anunțat că aeronava s-a dezintegrat probabil în zbor după un incendiu în cabina piloților sau în apropiere de aceasta. În luna iulie, comisia de anchetă condusă de Egipt a declarat că înainte ca aeronava să se prănușească, cuvântul ‘foc’ a fost captat de un înregistrator de zbor al avionului EgyptAir.

Totodată, anchetatorii au indicat încă de la sfârșitul lunii iunie că analiza celeilalte cutii negre, cea cu datele de zbor, a arătat că alertele care semnalează fum la bord au fost declanșate înainte de prăbușirea în mare a avionului Airbus A320.

Zborul MS804 care făcea legătura între Paris și Cairo s-a prăbușit, pe 19 mai, între Creta și coasta de nord a Egiptului după ce a dispărut subit de pe radare din motive încă necunoscute, toate cele 66 de persoane aflate la nord — între care 40 de egipteni și 15 francezi — pierzându-și viața.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?