Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

”Moldovagaz” deconectează activ consumatorii casnici debitori

13 noi. 2013,, 09:00   Economie
3618 0
Foto: noi.md
Drept consecinţă a neonorării sistematice a obligaţiilor contractuale, îndeosebi a neachitării facturilor pentru gazele naturale consumate, în conformitate cu legislația în vigoare, SA „Moldovagaz” este nevoită să recurgă la deconectări de la reţea. Potrivit unui comunicat emis de ”Moldovagaz”, doar în luna octombrie 2013, au fost deconectați 647 de consumatori care au acumulat o datorie de peste 550 de mii de lei, transmite NOI.md.

Potrivit datelor ”Moldovagaz”, datoria curentă a consumatorilor casnici din mun. Chişinău a depășit 12 milioane de lei. Potrivit sursei citate, SA „Moldovagaz” în colaborare cu SRL „Chişinău-gaz”, care prestează servicii de distribuţie a gazelor naturale, vor continua să debranşeze de la reţea consumatorii care nu-şi onorează obligaţiile contractuale.

”Moldovagaz” amintește că reluarea furnizării gazelor naturale consumatorilor debranşaţi se efectuează doar după achitarea integrală a datoriilor, plata tarifului de reconectare a locului de consum, cu trecerea consumatorului dat la plata preventivă pentru consumul de gaze natural. SA „Moldovagaz” solicită tuturor consumatorilor să-şi onoreze obligaţiile contractuale privind achitarea în termen şi integral a facturilor pentru gazele naturale furnizate, iar consumatorilor care au acumulat datorii să le achite în cel mai apropiat timp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?