Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova ocupă locul şapte din lume după viteza de încărcare pe Internet

30 oct. 2013,, 10:45   Societate
3289 1
Foto: linuxgid.ru
Moldova a ocupat locul şapte din 168 de ţări după viteza Internetului (28, 38 Mbps).

Potrivit Agenţiei "Infotag", datele studiului NetIndex au fost făcute publice marţi de către Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, cu ocazia Zilei Internaţionale a Internetului.

Potrivit lui, în ultimul an în RM a crescut numărul utilizatorilor de Internet. În oraşele republicii peste 57% din locuitori au acces l Internet, iar la sate - 45%.

"Bucură faptul că oamenii folosesc Internetul nu doar pentru accesul la skype. 46% din locuitori obţin informaţia necesară din Internet, iar 30% în scopuri educaţionale", a menţionat acesta.

În urma studiului s-a aflat că peste 53% din gospodăriile casnice dispun de cel puţin un calculator conectat la Internet, iar 73,7% din acestea au acces la Internet în bandă largă la un punct fix.

"Potrivit Strategiei "Moldova Digitală 2020", aprobată recent de Guvern, fiecare localitate din ţară urmează să aibă cel puţin un punct de prezenţă a fibrei optice. Prin acest document de politici TIC se încurajează creşterea numărului de servicii electronice şi a calităţii acestora. Strategia se axează pe trei piloni: infrastructură şi acces, conţinut digital şi servicii electronice, capacităţi şi utilizare. Pe orizontală, valabil pentru toţi trei piloni este securitatea cibernetică prin crearea unui mediu digital sigur şi protejat", a accentuat Pavel Filip.

Ziua Internaţională a Internetului se sărbătoreşte anual pe data de 29 octombrie. Această zi este dedicată unui grup de oameni de ştiinţă din SUA, care 43 de ani în urmă au reuşit să transmită un mesaj de la un computer la altul, punînd astfel bazele Internetului, care mai tîrziu a ajuns să se numească world wide web sau reţeaua internaţională.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?