X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Sportivii palestinieni, la Jocurile Olimpice: Vor avea voie sau nu să concureze la Paris

29 apr. 20:30   Sport
1520 0

Între șase și opt atleți palestinieni sînt așteptați să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris, iar unii dintre ei vor fi invitați de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) chiar dacă nu se vor califica, a declarat șeful acestuia, Thomas Bach.

Calificările pentru Jocurile Olimpice, care vor începe pe 26 iulie, sînt în curs de desfășurare pentru unele sporturi.

„Ne-am luat angajamentul clar că, chiar dacă niciun sportiv palestinian nu se va califica pe terenul de joc, atunci Comitetul Național Olimpic din Palestina va beneficia de invitații, la fel ca și alte comitete olimpice naționale care nu au un sportiv calificat”, a declarat Thomas Bach, adăugînd că se așteaptă ca delegația palestiniană să fie în număr de „șase pînă la opt” sportivi, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

De asemenea, Bach a precizat că, din prima zi a conflictului din Fîșia Gaza, CIO a „sprijinit în moduri diferite sportivii pentru a le permite să participe la calificări și să își continue pregătirea”.

Jocurile Olimpice de la Paris sînt programate în perioada 26 iulie – 11 august. De asemenea, între 28 august și 8 septembrie vor avea loc Jocurile Paralimpice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?