Toate ingredientele din răcitură sînt foarte bine fierte. Carnea se fierbe pînă se desprinde singură de pe oase. Se adaugă sare și usturoi din belșug, care ajută la formarea aspicului, dar au și rol de conservant. Cu toate acestea, răcitura de porc nu rezistă prea mult, dacă nu este ținută la temperaturi foarte scăzute.
Piftia sau răcitura trebuie să fie păstrată în frigider la o temperatură de -2 – 0 grade Celsius, timp de aproximativ o săptămînă. Caserolele în care se află piftia de curcan trebuie acoperite cu capace sau cu staniol, astfel încît aroma puternică de carne și usturoi să nu invadeze celelalte alimente din frigider, notează Noi.md cu referire la realitatea.În plus, răcitura trebuie păstrată în spațiul cel mai rece și cel mai puțin umed din frigider, de obicei, chiar pe primul raft. Se spune că, dacă pui puțin hrean răzuit mărunt pe deasupra caserolelor cu piftie, acestea se vor păstra mai mult timp la frigider.
Niciun preparat care conține aspic nu se congelează. Ca atare, nici răcitura de porc nu poate fi congelată, chiar dacă este plină de carne și legume. Aspicul se va topi imediat după decongelare și își pierde toată savoarea.
Adăuga comentariu