X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Vlad Filat: "Eu voi ieși la protest"

8 mai. 18:15   Politică
4283 0

Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fostul prim-ministru și-a expus părerea în privința unor eventuale sistări noi de emisie a unor posturi de televiziune și de radio în Republica Moldova, despre care s-a scris în ultimele zile în presă, notează Noi.md.

"Pe parcursul timpului, cînd s-au închis acele posturi TV, pe urmă portaluri, eu am privit lucrurile în sensul în care s-a produs o ilegalitate. Eu nu am fost lăudat sau promovat de acele instituții media, din contra. Însă eu cred în legalitate. Și cred că orice acțiune trebuie să aibă la bază legea, or, închiderile acelor posturi de televiziune au fost ilegale și eu le-am condamnat și am spus acest lucru.

Am citit astăzi o anumită informație precum că o instituție, de care eu habar nu am de unde a apărut și de ce își asumă asemenea decizii, a pornit un fel de anchetă vizavi de mai multe posturi de radio, de TV, inclusiv N4.

Eu îi transmit un mesaj lui Dorin Recean: Să înțeleagă foarte clar că aceste decizii, pe care le ia dînsul, pentru că înțeleg că el este președintele acestei comisii, sînt nu altceva decît abuz de putere și prevede o sancțiune foarte grea din punct de vedere penal și nu doar asta. Și mai devreme sau mai tîrziu va răspunde", a spus Vlad Filat în cadrul emisiunii "Puterea a 4".

Amintim că în aceste zile, în presă s-a scris că șapte posturi de televiziune și două posturi de radio din Republica Moldova ar putea rămîne să rămînă fără licență de emisie.


Astfel, în cadrul ședinței din 26 aprilie curent, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a dispus solicitarea unor informații suplimentare pentru demararea unor investigații financiare în privința activității companiilor care dețin aceste instituții media, inclusiv de la Procuratura Anticorupție (PA).

Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al Guvernului, a declarat telefonic pentru Noi.md că el s-a expus în privința informațiilor cu privire la o posibilă sistare a unor licențe de emisie în briefing-ul prezentat azi după ședința Executivului.

"În acest context, vreau să precizez că aceste informații sînt eronate. A fost distribuită o secvență dintr-o scrisoare, un proces-verbal, de altfel publicat de Agenția de Investiții, care conținea un tabel cu o listă de posturi, dar nu se explica contextul sau unde a apărut acest document {...}.

Toate instituțiile media care activează în țara noastră au prezentat acestei comisii informații despre beneficiarii efectivi, după care Comisia (n.r.- Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională) a examinat pas cu pas fiecare informație prezentată și despre acest lucru s-a scris în acel proces verbal publicat integral pe site-ul Agenției de Investiții", a spus Daniel Vodă.

La rîndul său, Vlad Filat a precizat ce va face, în cazul în care totuși autoritățile vor recurge la anumite limitări de exprimare.

"Dacă ei vor merge mai departe, așa cum am ieșit la protest în apărarea unor instituții media, chiar dacă vom fi puțini, eu voi ieși la protest.

Eu cred că în Republica Moldova expunerea sub formă de protest este valabilă, masa protestatară nu este suficientă, dar, pentru a transmite anumite mesaje și pentru a exprima dezacordul eu cred că este necesar. În afară de mine, cred, vor fi și alți oameni. Și acesta va fi un început.

De aceea eu aș vrea ca ei {n.r. - autoritățile} să măsoare bine și după aceasta să acționeze. Nu este o amenințare, este o atitudine", a punctat fostul premier.

Amintim că în anul 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licența de emisie pentru șase posturi de televiziune din Moldova, pe perioada stării de urgență, măsură menținută și după încetarea stării de urgență.

38
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?