Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Stamate: Includerea lui Plahotniuc și Șor în lista SUA este subestimată

30 oct. 2022,, 18:04   Politică
1804 0

Includerea lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în lista SUA este subestimată, spune președinta Comisiei Juridice a Parlamentului, Olesea Stamate. Potrivit deputatei PAS, sancțiunile impuse nu vizează doar teritoriul american.

„Conturile pe care le au în alte jurisdicții, țări europene, dacă sînt în dolari SUA, nu vor fi blocate automat, însă orice tranzacție vrei nu vrei trece prin banca din New York, deci, ei nu vor putea face tranzacții, din contul în dolari din orice țară”, a spus Stamate citată de Unimedia.

„Includerea în lista sancțiunilor SUA a celor 2 și a partidului și respectiv, a celorlalți este subestimată de către o bună parte a cetățenilor, deoarece cumva se subînțelege că este vizat doar teritoriul american și unele conturi pe care le au aceștia în spațiul SUA, ceea ce este fals, deoarece vizează toate operațiunile, contractele pe care le-ar avea ei cu o persoană, companie, din spațiul american.

Doi, conturile pe care le au în alte jurisdicții, țări europene, dacă sunt în dolari SUA, nu vor fi blocate automat, însă orice tranzacție vrei nu vrei trece prin banca din New York, deci, ei nu vor putea face tranzacții, din contul în dolari din orice țară, probabil de la o anumită limită în sus 5000 de dolari în sus, nu cele de la 200, dar pe cine interesează aceste tranzacții?

Conturile în euro deocamdată le pot folosi, atît timp cît UE nu s-a alăturat sau nu le-a inclus în lista sancțiunilor, dar de regulă, includerea în lista sancțiunilor UE e doar primul pas și urmează efectul domino, urmează includerea în lista sancțiunilor Marii Britaniei, a Australiei, Noii Zeelande, UE și nu este exclus ca inclusiv state în care se află cei doi fugari să impună anumite restricții.


Nu știu ce bani cash dispune în RM, dar mai devreme sau mai tîrziu și stocul de bani cash se va epuiza și atunci faci ce?”, a spus Stamate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?