Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Serebrian: „Nu vedem un pericol pentru stabilitatea R. Moldova”

22 ian. 20:24   Politică
2906 0

Autoritățile de la Chișinău vor monitoriza cu atenție evoluția acțiunilor din stînga Nistrului, deși actualmente nu există un pericol pentru stabilitatea țării, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, după ce așa-numitul lider al regiunii Vadim Krasnoselski le-a cerut forțelor armate din regiune să-și sporească activitatea de „monitorizare și contracarare a posibilelor acte teroriste”.

Oleg Serebrian a subliniat în emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova că în ultimii doi ani acest tip de alertă a fost frecvent în stînga Nistrului, cu scopul de a menține pe alocuri, artificial, o stare de nervozitate.

„Aceste știri care se vehiculează în presa din stînga Nistrului referitor la iminența unui atac dinspre Chișinău, dinspre Kiev , ajutoare militare externe care ar veni spre Republica Moldova. Noi înțelegem foarte bine că în felul acesta societății i se induce ideea că regiunea este sub pericol, că trăim zile grele, dar trebuie să existe o coeziune în societate. Subiectul va fi discutat în cadrul Comisiei Unificate de Control. Pentru moment nu vedem un pericol pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice situație”.

Amintim că astăzi așa zisul lider al administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut forțelor neconstituționale din regiune să își întărească domeniul de activitate cu drone, să-și fortifice frontierele și să consolideze lupta cu atacurile cibernetice.

5
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?