Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Maia Sandu, nemulțumită de activitatea Procuraturii Anticorupției

17 mai. 08:59   Politică
2978 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu nu este 100% mulțumită de activitatea Procuraturii Anticorupție și de prestația șefei acestei instituții, Veronica Dragalin.

În opinia șefei statului, chiar dacă există progrese pe anumite dosare, acestea sînt extrem de mici. Astfel, spune președinta, întreg sistemul ar trebui să funcționeze mai bine.

„Sunt două lucruri pe care le așteptăm: unul este să vedem corupții sancționați și să vedem banii recuperați, pentru că sînt banii cetățenilor, de care avem nevoie. Și de corectitudinea deciziilor judecătorilor depind aceste rezultate. Dacă procurorii acumulează probe și dosarele sînt bine pregătite, ăsta este primul pas important. După care, al doilea pas este ca aceste dosare să fie examinate de oameni corecți din justiție, și care să ia decizii legale. Deci e foarte simplu pe hîrtie și în momentul în care nu avem aceste rezultate, atunci răspunsul trebuie să îl căutăm în sistem în general, deci întreg sistemul trebuie să funcționeze mai bine, pentru că pînă acum rezultatele sînt foarte puține”, a declarat Maia Sandu în ediția de joi, 16 mai, a emisiunii„Cutia Neagră”de la TV8.

În context, șefa statului a subliniat că și aici există o rezistență în fața reformelor, iar „sistemul nu se vrea curățat”. Mai mult, spune președinta, unii procurori și judecători ar colabora în mod deschis cu grupările criminale sau chiar cu Kremlinul. Pentru ei, Sandu are un mesaj.

„Cei care îi așteaptă pe ruși și cei care sînt gata să ajute Kremlinul ca să răstoarne guvernarea și să oprească reforma, trebuie să știe că situația nu o să fie cum a fost în ultimii 30 de ani. O să fie ca în Donbas și alte regiuni unde au ajuns rușii... Cei care încearcă să vîndă țara doar ca să poată rămîne în sistem, trebuie să înțeleagă că repercursiunile vor fi dramatice nu doar pentru ei, dar și pentru țară”, a precizat președinta Maia Sandu.


În ultimele luni, activitatea Procuraturii Anticorupție și cea a Veronicăi Dragalin a fost criticată de mai multe persoane publice. Printre acestea, și președintele Parlamentului, Igor Grosu care a subliniat că procurorii ar trebui să fie mai curajoși. Invitată în cadrul unei ediții recente „Cutia Neagră”, Veronica Dragalin le-a răspuns celor care au spus că nu livrează rezultate.Veronica Dragalin a dat asigurări că lucrurile se mișcă, însă procesele durează, lucru normal într-un stat democratic.

5
4
0
3
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?