Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Janis Mazeiks: “UE a mobilizat resurse fără precedent pentru a sprijini Moldova”

9 mai. 2023,, 13:30   Politică
3915 0

Ziua Europei, marcată astăzi, este un prilej de a celebra pacea și unitatea din întreaga Europă, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău Janis Mazeiks. Cu acest prilej, diplomatul a amintit despre ajutorul pe care îl oferă Uniunea Europeană Republicii Moldova.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. În această zi, revitalizăm visul european și revigorăm integrarea europeană. Războiul a arătat cît de importantă este solidaritatea pentru a proteja viețile oamenilor și pentru a menținea prosperitatea. UE este mereu solidară cu poporul ucrainean, precum și poporul Republicii Moldova”, a declarat Jānis Mažeiks, transmite radiomoldova.

În context, el a menționat că UE a mobilizat resurse fără precedent în valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei pentru a sprijini Republica Moldova în depășirea mai multor crize.

„Republica Moldova a ales calea europeană, calea reformelor pentru intangibilitatea demnității umane. Calea respectării libertăților fundamentale ale cetățenilor săi. Moldova a ales calea spre un destin mai bun!”, a mai spus ambasadorul UE la Chișinău.

Menționăm că, delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, marchează Ziua Europei 2023 printr-o serie de evenimente culturale, interactive și educaționale în diferite regiuni ale Republicii Moldova.


Sub genericul UE-MOLDOVA: ÎMPREUNA MAI PUTERNICI, activitățile de Ziua Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

8
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?