X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Dmitri Kozak și-a păstrat funcția de adjunct al șefului Administrației președintelui FR

15 mai. 10:27   Politică
5835 0

Dmitri Kozak, care anterior a fost responsabil la Kremlin de relațiile cu Republica Moldova în calitate de adjunct al șefului administrației prezidențiale ruse și reprezentant special al președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, a fost reales în funcția de adjunct al șefului administrației prezidențiale ruse.

Acest lucru rezultă din decretul de numire a personalului administrației sale, care a fost semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

El a activat, de asemenea, în calitate de adjunct al șefului administrației prezidențiale al FR în perioada 2000-2003, a fost prim-adjunct al șefului administrației prezidențiale în perioada 2003-2004, iar apoi a ocupat funcția de șef adjunct al administrației prezidențiale al FR începînd cu 24 ianuarie 2020.

La 14 mai 2024, Dmitri Kozak a fost numit din nou în funcția de adjunct al șefului Administrației prezidențiale ruse.

În Republica Moldova, Dmitri Kozak este cunoscut, printre altele, pentru că a pregătit așa-numitul Memorandum Kozak, un plan de soluționare a conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova, pe care Chișinăul oficial, reprezentat de președintele de atunci Vladimir Voronin, a refuzat să-l semneze în ultimul moment.

14
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?