Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Declarație: "Nimeni nu vorbește despre cauzele corupției"

1 iun. 2022,, 09:00   Politică
2861 0

Autoritățile moldovenești luptă împotriva corupției, dar corupția este o consecință și nimeni nu vorbește despre cauzele acestei corupții, dar ea este generată de declinul moral la toate nivelurile societății noastre, și aceasta este o mare problemă.

Această opinie a fost exprimată de juristul Ion Dron, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md

El crede că acum autoritățile trăiesc cu propria sa agendă, care este diferită de agenda cetățenilor, pentru care, potrivit sondajelor, lupta împotriva corupției este undeva pe locul șapte și sînt mai preocupați de alte probleme și, prin urmare, nu toți cetățenii vor fi mulțumiți de rezultatele luptei autorităților împotriva corupției.

"Oamenii nu vor înghiți aceste rezultate. Chiar și după arestarea fostului președinte, autoritățile au contat probabil pe cîteva aplauze. Da, au existat cîteva încercări din partea susținătorilor. Dar să fie așa ceva încît arestarea fostului președinte să pună unele probleme pe planul doi – nu a fost. Nu le-a reușit. Oamenii care înțeleg de fapt ce înseamnă dreptul, ce se întîmplă, sînt puțin sceptici cînd arestezi, reții o persoană pentru trădare de patrie. Toți cei care au comentat au găsit note sceptice. Adică oamenii nu au acceptat acest lucru și chiar la nivel cotidian, deoarece pentru oameni acum în prim plan este problema creșterii prețurilor și problema supraviețuirii biologice, ei se gîndesc la ziua de mîine", a spus Ion Dron.

"Autoritățile luptă împotriva corupției. Dar corupția este o consecință. Dar care sînt motivele acestei corupții? Nimeni nu vorbește despre motive. Corupția este o problemă privată, este o problemă cu caracter privat. Deoarece caracterul sistemic este un declin moral la toate nivelurile societății noastre. Aceasta este problema: criza morală la toate etajele puterii de nivel mediu și de nivel scăzut. Pînă nu vom înțelege acest lucru, nu vom rezolva nimic", a subliniat juristul.


7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?