Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

CEC, despre decizia Curții de Apel în cazul Partidului Șansă

12 dec. 2023,, 15:08   Politică
3616 0

„Comisia Electorală Centrală a acționat în conformitate cu legislația în vigoare”.

Declarația a fost făcută de CEC după ce judecătorii Curții de Apel (CA) Chișinău au anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 3 noiembrie 2023, ce vizează scoaterea candidaților Partidului Politic „Șansă” din cursă, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Comisia Electorală Centrală a acționat în conformitate cu legislația în vigoare. Noi nu sîntem parte în litigiu. Urmează să vedem decizia motivată a Curții de Apel, să înțelegem care au fost argumentele care au stat la baza acesteia. Vom analiza situația concretă și vom acționa în consecinţă”, a precizat Rodica Sîrbu, purtătorul de cuvînt al CEC.

Amintim că pe 3 noiembrie curent, s-a decis anularea înregistrării tuturor candidaților partidului „Șansă” la alegerile locale, prin decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE). Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean.

Între timp, judecătorii Curții de Apel (CA) Chișinău au anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 3 noiembrie 2023. Hotărîrea a fost pronunțată marți, 12 decembrie.

9
2
2
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?