Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce a cerut Igor Dodon de la autoritățile Moldovei

15 mai. 16:34   Politică
2958 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a cerut anularea tuturor deciziilor așa-numitelor comisii de vetting și prevetting, în urma scandalurilor legate de integritatea unor membri.

El consideră că toate „sentințele” date de aceste comisii, controlate de actuala guvernare, nu au nicio credibilitate și au fost încălcate toate principiile statului de drept.

Igor Dodon declară că guvernarea a sărit peste legile țării doar ca să pună laba pe justiție, să se apere de investigații penale, să scape de judecătorii și procurorii care nu li se supun, au angajat persoane corupte ca să îi ajute să subjuge în continuare sistemul de justiție.

Fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor, și-a exprimat regretul că toate aceste ilegalități și infracțiuni le-au camuflat în fața societății și partenerilor lor din Occident sub eticheta de “reformă a justiției”.

”Este extrem de grav cînd există dubii serioase despre legăturile unui membru “marcant “ al acestor Comisii pre-vetting și vetting și al Consiliului Suprem de Securitate al țării cu oligarhii. Nu cred că mai pot fi îndreptate lucrurile și de revenit la normalitate în alt mod decît prin reconsiderarea acestei așa-zise “reforme” și a rezultatelor acesteia. Justiția trebuie salvată!”, a declarat Igor Dodon.

20
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?