Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Banca Moscovei a vîndut fabrica moldovenească de divinuri „Călărași Divin”

4 iul. 2014,, 16:15   Economie
7636 0
Foto: andys-pizza.com
Banca Moscovei a vîndut Fabrica de Vinuri şi Coniacuri „Călărași Divin”, informează NOI.md. Potrivit presei ruse, Banca Moscovei și persoanele subordonate acesteia au ieșit din componența proprietarilor întreprinderii moldovenești „Călărași Divin”. Banca rusă nu mai controlează nici SC „MMVZ-AGRO” SRL și „MMVZ-Moldova” SRL. Întreprinderea moldovenească a fost vîndută în cadrul realizării activelor secundare. Banca nu a anunțat suma tranzacției și numele cumpărătorului.

La începutul lunii iunie 2014, în mass-media din Moldova a apărut o informație despre vînzarea a 99,96% din acțiunile (881,4 mii) fabricii „Călărași Divin” la prețul de 17,6 mii de lei, la prețul nominal de 1 leu pentru o acțiune. Atunci s-a scris că acțiunile fabricii „Călărași Divin” au fost incluse în capitalul social al unei companii terțe. Reprezentanții Băncii Moscovei au declarat în repetate rînduri că consideră întreprinderile producătoare de producție alcoolică, inclusiv companiile moscovite „MMVZ”, „Kornet” și întreprinderea moldovenească „Călărași Divin” drept active proprii secundare.

În anul 2013 „Călărași Divin” a înregistrat pierderi de 44,86 milioane de lei sau cu 4,2% mai mari față de anul precedent. „Călărași Divin” este una dintre cele mai vechi companii vinicole din Moldova. Uzina a fost fondată în anul 1896 în baza unui punct de distilare a alcoolului etilic. Întreprinderea produce vinuri, divinuri și alte băuturi tari. Pînă la ultima tranzacție de pe piața extrabursieră, 99,98% din acțiunile „Călărași Divin” aparțineau companiei rusești „Uzina vinicolă interrepublicană din Moscova”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?