Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Comportamentul ofițerului din Bălți nu este demn de onoarea unui polițist - declarație (VIDEO)

3 apr. 2014,, 17:22   Politică
9936 11
Foto : noi.md
Renato Usatîi a făcut o declarație în blogul său video privind evenimentele din jurul lui, care potrivit omului de afaceri, „se derulează cu viteză cosmică”.

De data aceasta Renato Usatîi s-a axat pe acțiunile comisariatului de poliție din Bălți, mai precis, pe activitatea șefului acestuia Vasile Ganzii. Potrivit antreprenorului, acest polițist execută o comandă politică, exercitînd presiune asupra activității obștești a „echipei lui Usatîi”.

„Ganzii ba dă indicații să fie confiscat tirajul ziarului „Sila v pravde” („Puterea e în adevăr”), ba întreprinde alte provocării, încurcînd activității noastre”, a precizat omul de afaceri. În adresarea sa, Renato Usatîi a lăsat să se înțeleagă că comportamentul ofițerului nu este demn de onoarea unui polițist.

Renato Usatîi a dat citirii o scrisoare pe care a primit-o de la locuitorii orașului Bălți și a prezentat fapte care denotă că polițistul vizat are un mod de viață deloc compatibil cu funcția deținută. Potrivit întreprinzătorului, în orele cînd trebuia să se afle la serviciu Vasilii Ganzii a fost văzut în altă parte.

Astfel, șeful poliției sistematic vine la serviciu nu la ora 07, ci la 08.30 – 09.00. Pe la ora 11 comisarul merge la supermarketul din localitate și pauza de masă la el durează pînă la 16.00. Totodată, Renato Usatîi a prezentat o fotografie în care Ganzii este surprins în momentul cînd încalcă regulile de circulație rutieră și depășește limita de viteză.

„Comisarul circulă cu un automobil de marcă „BMW” cu numere românești. Automobilul se află în Moldova ilegal”, consideră Renato Usatîi.

Întreprinzătorul a povestit și despre un posibil venit suplimentar al comisarului – contrabandă cu țigări și mașinații valutare. Potrivit omului de afaceri, lunea trecută Ganzii a primit de la șeful de partid comanda ca pe parcursul săptămînii oficiul lui Renato Usatîi din Bălți să fie percheziționat. „Noi știm cum se fac asemenea lucruri. Ei nu au învățat nimic, fiind la nivelul anilor 90. Vor pune ceva pe furiș, vor organiza vreo provocare pentru a-l discredita pe Renato Usatîi”, a declarat antreprenorul.

Renato Usatîi le-a mulțumit locuitorilor orașului Bălți care au oferit imagini și fapte care demonstrează că șeful poliției are „mîinile murdare”. „Și așa oameni ne învață cum să trăim”.

Renato Usatîi s-a adresat lui Vasile Ganzii și PLDM-ului condus de Vladimir Filat cu rugămintea de a înceta să-i mai creeze probleme și provocări. „Nu ne temem de ei, deoarece puterea e în adevăr și acest adevăr va fi adus la cunoștința tuturor locuitorilor Moldovei”, a declarat Renato Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?