X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Apelurile de urgenţă din cinci raioane vor fi preluate de operatorii serviciului 901 din Chișinău

5 ian. 2014,, 12:00   Societate
6399 0
Foto: rozamira.com
Centrul automatizat de dirijare operativă al Serviciului Protecției Civile din Chișinău va prelua apelurile de ajutor în caz de situaţii excepţionale din alte cinci raioane ale zonei centru. Este vorba de raioanele Ialoveni, Străşeni, Anenii Noi, Criuleni şi Dubăsari.

Operatorii din cadrul centrului vor colecta operativ informaţia despre caracterul şi locaţia situaţiei excepţionale produse şi vor lua decizii referitoare la tehnica şi efectivul necesar pentru acordarea ajutorului.

Scopul proiectului este de a economisi timp și a interveni cît mai operativ în situațiile de urgență. Operatorii Centrului Automatizat de Dirijare Operativă vor avea permanent legătura cu echipa de intervenţie, fiind informaţi despre acţiunile ce se întreprind.

Precizăm că anterior a fost înființat Serviciul regional de dispecerat Nord, cu sediul la Bălţi, unde sînt recepționate apelurile de urgenţă din raioanele Sîngerei, Rîşcani, Făleşti şi Glodeni, dar şi Serviciul regional de dispecerat UTA Găgăuzia, care înregistrează apeluri din Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga şi Comrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?