X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Popșoi: „Consiliul Europei este un actor de neînlocuit și un formator de standarde pentru democrație”

18 mai. 12:45   Politică
2068 0

Șeful diplomației Republicii Moldova a participat la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Reuniunea a avut loc la Strasbourg, Republica Franceză, sub egida președinției Liechtenstein-ului și a reunit miniștrii și ambasadorii celor 46 de state membre ale Consiliului Europei și statelor observatoare.

Sesiunea ministerială a marcat celebrarea a 75 de ani de la fondarea Consiliului Europei și a reconfirmat deciziile summit-ului șefilor de state de la Reykjavik. Primul pas este instituirea Registrului Daunelor.

În discursul său, ministrul Popșoi a menționat cooperarea eficientă a Republicii Moldova cu Consiliul Europei și sprijinul oferit prin intermediul structurilor sale, cum ar fi: Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Comisia de la Veneția. De-a lungul anilor, Consiliul Europei a devenit un etalon de standarde pentru democrație, statul de drept și respectul pentru drepturile omului.

„Am vorbit și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care este prioritatea țării noastre. Mizăm pe sprijinul statelor membre ale UE pentru ca țara noastră să finalizeze cu succes etapa de negociere.

Mi-am exprimat opinia și despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova și situația din regiunea transnistreană.


Țara noastră este ferm determinată să contracareze orice încercări externe de a perturba și destabiliza democrația și de a submina reziliența societății prin diverse acțiuni hibride. Suntem conștienți că viitoarele alegeri prezidențiale, referendumul constituțional, precum și alegerile parlamentare de anul viitor vor fi țintite. Prin urmare, depunem eforturi constante pentru a combate propaganda menită să semene discordie și să submineze încrederea.

La finalul Reuniunii, a fost adoptat proiectul Convenției-cadru a Consiliului Europei privind inteligența artificială, drepturile omului, democrație și stat de drept, precum și a fost transmisă președinția Consiliului de miniștri CoE, deținută de Liechtenstein, către Lituania.” - a declarat oficialul moldovean.

3
2
0
0
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?