X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

1200 de elevi din capitală vor primi ghiozdane și rechizite școlare

14 mai. 17:45   Capitala
2435 0

1200 elevi ai claselor I-XII, din patru licee din capitală, vor primi kituri educaționale cu rechizite școlare. Acestea urmează a fi distribuite în liceele teoretice: ”A. Cantemir”, ”M. Basarab”, ”Dacia” și ”Gloria”, în contextul situației de criză cu care se confruntă atît familiile refugiate din Ucraina, cît și cele din Republica Moldova.

Potrivit Danielei Mămăligă, director PPFC, kit-ul cuprinde toate cele necesare pentru un elev - ghiozdan, rucsac pentru sport, și mai multe rechizite școlare. ”Cu suportul donatorilor ne dorim să reducem din povara financiară a părinților, să asigurăm dreptul tuturor copiilor la educație și să contribuim la starea lor de bine”, a menționat dna Mămăligă.

Kiturile pentru cei 1200 de elevi sînt distribuite în Proiectul ,,Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățămînt din Moldova", implementat de PPFC, în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, ca parte a unui parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC). Totodată, elevii din cele patru instituții de învățămînt au beneficiat de ”Programul pentru o învățare mai bună” /BLP-1/, menit să contribuie la sprijinirea restabilirii psihosociale ale copiilor ca urmare a strămutării or altor circumstanțe de viață care provoacă un nivel ridicat de stres.

În anul 2023, în contextul parteneriatului cu NRC și suportului generos al donatorilor, cca 3500 de elevi ai claselor I-XII din instituții de învățămînt din mun. Bălți, Cahul și Chișinău au primit kit-uri educaționale cu rechizite școlare și igienă personală, 280 de profesori au beneficiat de kit-uri cu rechizite necesare pentru activitatea didactică, iar 23 de școli din toate cele trei municipii menționate au primit produse de curățenie pentru școală.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?