Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Verde Ecologist îndeamnă autorităţile române să salveze localitatea minieră Roşia Montana

9 aug. 2013,, 12:06   Societate
5257 1
Foto: qmagazine.ro
Partidul Verde Ecologist din Moldova de comun cu Centrul Naţional de Mediu şi Liga Tinerilor Verzi din Republica Moldova au organizat vineri un flashmob în faţa Ambasadei României la Chişinău. Participanţii la manifestaţie au solicitat autorităţilor statului vecin să întreprindă măsuri pentru salvarea localităţii miniere Roşia Montana.

Cîteva persoane cu drapele şi îmbrăcate în veste cu inscripţia Go green au adus în faţa Ambasadei flori în ghiveciuri şi iarbă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele formaţiunii, Anatol Prohniţchi, a menţionat că "reluarea mineritului aurifer în oraş duce la distrugerea acestuia şi la o catastrofă ecologică".

Potrivit lui, "rîul din localitate este bogat în diferite minerale, care şi dau nuanţa roşietică a apei, iar reluarea mineritului aurifer va duce la poluarea rîului şi dispariţia acestuia, ceea ce înseamnă o adevărată catastrofă ecologică".

Prohniţchi a remarcat că "formaţiunea a adresat o scrisoare conducerii României cu solicitarea de a întreprinde măsuri pentru salvarea localităţii miniere şi a nu permite distrugerea acesteia, întrucît, odată cu reluarea acestei activităţi, vor fi distruse majoritatea monumentelor istorice şi de cultură".

"Această crimă este inadmisibilă în secolul XXI într-o ţară membră a Uniunii Europene", afirmă el.

Ecologiştii şi-au exprimat speranţa că "autorităţile României vor întreprinde măsurile de rigoare în conformitate cu normele europene".

Pe parcursul desfăşurării acţiunii, nici un reprezentant al Ambasadei nu a ieşit în faţa manifestanţilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?