X 
Приднестровье новостей: 1423
Война в Украине новостей: 6157
Евровидение новостей: 506
Президент новостей: 3996

Nissan JukeCam – первая в мире интегрированная экшн-камера и видеорегистратор с обзором 360º фиксирует мировой рекорд Гиннесса

21 июл. 2017, 10:27   Автоновости
2719 0

Nissan JukeCam – prima în lume cameră de acțiune integrată și registrator video cu un câmp vizual de 360º fixează un nou record Guinness

Compania Nissan își prezintă cea mai nouă elaborare pentru șoferii atrași de spiritul aventurilor. Este prima în lume cameră de luat vederi pluri-scop cu un câmp vizual de 360º, numită JukeCam. Aceasta este fixată pe panoul de comandă a automobilului, dar în secunde numărate se transformă în cameră de acțiune pe casca celui care practică un sport extrem.

Registratorul video, instalat pe panoul de bord, va reduce primele de asigurare și va confirma plata de asigurare. Camera poate fi de folos și amatorilor sporturilor extreme.

Nissan JukeCam –o elaborare conceptuală , creată în colaborare cu compania 360fly, care produce camere de luat vederi cu câmpul vizual de 360º. Dubla utilizare a lui JukeCam este demonstrată în noul videoclip filmat în rezoluția 4К. În rolurile principale – Xpogo, echipa amatorilor de sărituri extreme pe un pogo-stick.


În timpul filmării trucurilor, Dalton Smith a sărit peste trei automobile înșiruite Nissan Juke, aterizând între ele o singură dată. Astfel a fost stabilit un nou record mondial la categoria «săritură pe pogo-stick peste un număr maxim de mașini înșiruite ». Recordul a fost filmat cu Nissan JukeCam, pentru a prezenta spectatorilor cadre unice, filmate de persoana în acțiune.

Dalton Smith și-a comentat recordul mondial în felul următor : «Să depășești un record mondial niciodată nu a fost un lucru simplu, însă echipa noastră este mereu gata de provocări. Când Nissan a venit cu ideea JukeCam, toți au fost bucuroși să participe. Nissan JukeCam este o concepție uimitoare pentru șoferi; fără îndoială că eu ași găsi acestei camere o întrebuințare bună».

Nissan a făcut camerele de bort ”inteligente” mai accesibile pentru cumpărători, utilizând 360º pentru a spori securitatea circulației rutiere. Exemplu este tehnologia vizualizării circulare (IAVM) – un sistem nou de camere de luat vederi, care simplifică procesul parcării. Dispozitivul asigură o viziune panoramică în jurul automobilului ”de la înălțimea zborului de pasăre, ajutând șoferul să depisteze obstacolele în timpul manevrelor la viteze mici. În premieră, sistemul a fost prezentat pe modelul Qashqai în anul 2012 .

De la apariția Juke pe piață, în a. 2010, în Europa au fost comercializate circa 800 000 unități; dintre acestea 133 000 erau dotate cu sistemul IAVM. Deoarece pe un singur automobil sunt instalate patru camere de luat vederi, de la începutul vânzărilor pe Juke au fost instalate per total 532 000 camere.

Compania Nissan a devenit primul brand auto care a început să utilizeze camerele instalate pe automobile în scopul sporirii securității la trafic. În a. 2002 modelul Primera a devenit primul automobil produs în Europa, pe care a fost instalată camera, care era activată când mașina mergea cu spatele. Ulterior această tehnologie a fost denumită Rear View Monitor.

În anii din urmă se observă o creștere impresionantă a popularității camerelor cu înregistrare video, instalate pe panoul de comandă a automobilului. În Marea Britanie, comercializarea acestor camere a crescut cu peste 900% în doar doi ani. Ele sunt utilizate pentru a prezenta companiilor de asigurare și autorităților dovezi, atunci când trebuie aplanate careva litigii privind responsabilitatea pentru accidentul rutier.

Ca registrator video, camera integrată totalmente JukeCam poate filma fără întrerupere timp de trei ore. În regim de acțiune, în afara panoului de bord al automobilului, acumulatorul JukeCam ”muncește” timp de 2 ore.

Helen Perry, manager-șef marketing Juke în departamentul european Nissan, a comentat: «Nissan mereu a tins să implementeze inovațiile și să creeze noi dispozitive pentru cumpărători. Camera JukeCam a apărut din dorința de a crea un dispozitiv; care să corespundă modului activ de viață al clienților noștri. Este ideală pentru utilizarea în timpul călătoriei pe post de registrator video. În același timp, este chiar universală: o poți lesne lua pentru a filma personal o acțiune ».

Juke face parte din gama de crossovere Nissan. Segmentul de piață SUV a fost creat de Nissan în a.2007, odată cu apariția modelului Qashqai – astăzi acesta este un bestseller european printre crossovere.

0
0
0
0
0

Добавить комментарий

500

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

© Бизнес

Будете ли вы принимать участие в проходящей в Молдове переписи населения?