Ce spun cetățenii despre modificarea sistemului electoral (VIDEO)

Ce spun cetățenii despre modificarea sistemului electoral (VIDEO)

Opiniile cetățenilor cu privire la modificarea sistemului electoral și instituirea votului uninominal sînt împărțite, informează Noi.md.

În timp ce unele persoane sînt de părere că această inițiativă este binevenită și că va asigura accederea în Parlament a unor politicieni integri, responsabili, alții se arată sceptici că un astfel de sistem electoral va funcționa în Moldova. Potrivit lor, alegerea directă a deputaților nu constituie o garanție împotriva mituirii sau șantajării viitorilor aleși ai poporului. Oamenii se îndoiesc că această inițiativă ar fi centrată pe interesele alegătorilor, și nu pe cele ale politicienilor.

Există și o altă categorie de cetățeni, care opinează că niciun sistem electoral, nici cel actual – pe liste de partide, nici cel uninominal - care se propune în prezent, nu mai poate contribui la „curățarea” din temelii a clasei politice.  Această parte a electoratului se pronunță pentru măsuri mai drastice de reformare a elitei politice, deși nu au o soluție în acest sens.
 
 Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load