Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Radu Albot a cedat în primul meci disputat la Australian Open

16 ian. 2018,, 17:11   Sport
2531 1

Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a suferit astăzi înfrîngere în turul inaugural al turneului de Mare Slam Australian Open (tabloul principal), care se desfășoară la Melbourne (Australia), relatează Moldpres.

El i-a cedat în patru seturi (2-6, 3-6, 6-4, 5-7) lui Marton Fucsovics (25 de ani) din Ungaria, numărul 80 mondial actualmente. Radu Albot este situat în clasamentul celor mai buni jucători din lume pe poziția a 88-a.

Participarea la Australian Open este a doua în cariera sa. Anul trecut el a fost eliminat din concurs de asemenea în primul tur de pe tabloul principal.

Jucătorul moldovean va concura în continuare la acest turneu la proba dublu. Partenerul său va fi Hyeon Chung (Coreea de Nord). Ei vor înfrunta perechea Jonathan Erlich (Israel) – Daniel Nestor (Canada).

Radu Albot a înregistrat cea mai bună clasare a sa în topul ATP – poziția cu numărul 82 – în aprilie 2017. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. La vîrsta de 16 ani a fost cel mai bun jucător în Europa, numărul 11 mondial. A cîștigat în cariera sa 3 turnee ATP Challenger, 14 la individual și 7 la dublu în seria ITF Futures și unul în ATP World Tour. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?