Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ibrahimovic susține că este victima rasismului în Suedia

9 ian. 2018,, 23:00   Sport
2761 0

Zlatan Ibrahimovic a afirmat, într-un interviu pentru televiziunea Canal +, că este victima rasismului înSuedia, ţara în care s-a născut în urmă cu 36 de ani, în familia unor imigranţi din fosta Iugoslavie, relatează presa internaţională.

Ibrahimovic (Manchester United) şi-a amintit primii său paşi în cariera de fotbalist: "Cînd am început la Malmo, nu eram acceptat ca toţi ceilalţi. De ce? Fiindcă mă chema Ibrahimovic. Nu Andersson, Svensson, toate aceste nume tipic suedeze".

Potrivit atacantului, această tendinţă continuă: "Ei (presa - n. r.) continuă să mă atace. Fiindcă nu acceptă că sînt Ibrahimovic. Dacă alt jucător ar comite greşelile pe care le fac eu, l-ar apăra. Cînd e vorba de mine, nu mă apără. Asta însă îmi convine, astea sînt lucrurile care m-au făcut mai puternic. Acum vorbesc de rasism. E vorba de rasism. Nu spun că e rasism pe faţă, ci unul ascuns (...) fiindcă nu mă cheamă Andersson sau Svensson. Dacă m-ar chema astfel, crede-mă, m-ar apăra chiar dacă...chiar dacă aş jefui o bancă.", a spus Zlatan.

Ibrahimovic a mai povestit despre adolescenţa sa, în care nu a mîncat întotdeauna pe săturate: "Avea 15 ani, trebuia să plătesc ca să particip la un turneu cu Malmo. Nu cîştigam însă bani. Tata mi-a dat banii pentru chirie ca să merg la acest turneu."

Atacantul suedez mai are contract pînă la finalul acestui sezon cu Manchester United, acolo unde joacă din iulie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?