Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cei mai buni luptători, la cea de a 6-a ediție a Cupei Preşedintelui Raionului Criuleni 2018 (VIDEO)

24 feb. 2018,, 16:01  
5162 0

Sîmbătă, 24 februarie, în oraşul Criuleni s-a desfășurat ediția a 6-a a Turneului Republican Cupa Preşedintelui Raionului Criuleni 2018 la Lupta Naţională „VOIEVOD”.

A devenit deja o tradiţie frumoasă ca în or. Criuleni, în incinta Sălii Sportive a Centrului de Resurse pentru Tineri UNIT, să fie organizat un eveniment sportiv de importanță națională. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Consiliului Raional Criuleni, în parteneriat cu Federaţia de Luptă Naţională „VOIEVOD” şi Școala Sportivă din Criuleni.

La turneu au participat circa 200 de ”voievozi” din 16 raioane ale ţării.

Înainte de startul competiţiei, tinerii sportivi au depus flori la monumentul marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfînt.

Potrivit preşedintelui Federaţiei „VOIEVOD”, Nicolae Pascaru, sportul educă în tînăra generația spiritul patriotic, dragostea şi devotamentul faţă de patria şi poporul din care fac parte.


La deschiderea competiţiei au fost prezenți oaspeţi de onoare, printre care și preşedintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, care a reiterat susținerea oferită de Consiliul Raional pentru tinerii care își doresc să se afirme în domeniul luptelor.

Antrenorul principal al Federației, Oleg Sclifos, susține că competiția de astăzi este un bun prilej pentru tinerii sportivi din raion să se afirme, iar echipele care vor avea cel mai mare număr de sportivi învingători vor avea posibilitatea ulterior să participe la competiții internaționale, printre care și Campionatul European Voievod 2018.

Primii pe saltelele de luptă au ieșit cei mai mici și cei mai voinici, copiii şi cadeţii fiind urmaţi de juniori şi seniori.

Potrivit deputatului Grigore Novac, din păcate, statul nu oferă un sprijin suficient pentru tinerii sportivi, care, de fapt, sînt viitorul acestei țări. Cu toate acestea, președintele țării, Igor Dodon, încearcă să ajute cît de puțin, iar această competiție se înscrie perfect în șirul de evenimente cultural-sportive preconizate pentru anul 2018, care a fost declarat ”Anul lui Ștefan cel Mare”, printr-un decret prezidențial.

Pentru a obține succes, sportivul trebuie să fie educat și disciplinat, susține Nicolae Deleu, antrenor, campion mondial la lupte unificate, iar astfel de competiții reprezintă un exament pentru tinerii sportivi.

Potrivit micilor campioni, astfel de competiții în care ei obțin victorii reprezintă un imbold pentru a lupta și a se antrena și mai mult, căci doar așa ei vor putea atinge succesul în lupte.

Competiţia de la Criuleni a durat aproape întreaga zi, la final cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?