Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pompierii informează oamenii de la sate cum să prevină incendiile

17 ian. 2018,, 17:51   Societate
2879 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI continuă campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în localitățile rurale ale țării.

Pompierii și salvatorii vin în casele oamenilor cu recomandări la capitolul antiincendiu, în special la exploatarea instalațiilor de încălzit locuințele, notează NOI.md.

Specialiștii IGSU oferă gospodarilor informații utile despre utilizarea corectă a sobelor, instalațiilor alimentate cu gaze naturale și aparatele electrice de încălzit. Mai mult, acolo unde sînt surprinse nereguli, pompierii îndeamnă oamenii să le înlăture.

Printre încălcările găsite de specialiști sînt sobele cu fisuri, coșuri defecte dar și materiale combustibile poziționate în apropierea de instalațiile de încălzit. Salvatorii explică necesitatea respectării regulilor antiincendiu, oferind pliante informative. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va merge în casele oamenilor pe tot parcursul perioadei reci.

De consultații și informații utile au parte toți gospodarii care folosesc sobe și aparate de încălzit, iar scopul campaniei este de a reduce tragediile care se produc în urma încălcării regulilor antiincendiu.


Conform datelor statistice, de la începutul anului 2018, în Republica Moldova au avut loc 75 de incendii, în care au decedat 8 persoane. Nouă incendii din numărul înregistrat au drept cauză nerespectarea regulilor antiincendiu la exploatarea sobelor de încălzit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?